torsdag den 29. december 2011

Alt for mange jern i ilden


Hvorfor er der ikke mange flere timer i døgnet?? Som så ofte før har jeg alt for mange jern i ilden og alt for lidt tid. Havde virkelig besluttet mig til at juleferien, hvor der måske for engangs skyld var timer i overskud, skulle bruges til at færdiggøre nogle af de mage UFO's - UFærdige opgaver. Men det har nu ikke rykket for meget. Endnu. 
Jeg har dog fået færdiggjort et maleri. Men det er faktisk snyd at nævne det her, for det blev færdigt før juleferien. Efter at have ligget alt for længe og gloet på mig. 


Som altid arbejder jeg på noget strik. Det lilla garn fra Rasmilla er blevet brugt til dette lækre tørklæde/sjal - det karrygule skulle også gerne forvandle sig til sådan et. Men igen - det er det der med tiden. 


Men jeg kan jo ikke styre mig. Jeg er jo uden tvivl vild med garn. Det ved min søster, som gav mig denne dejlige bog til min fødselsdag for to uger siden. Den er så fin. Men masser af gode ideer, lækre mønstre og garner, man bare har lyst til at gramse på. Men mon ikke jeg har nok lige nu?? Der er jo også den der cardigan. Og... og ... og......

lørdag den 10. december 2011

...vid det er en ære, Dannebrog at bære.

Dannebrog ligner de nu ikke helt, de nye flag som hænger på kaktussen i stuen. En hel ranke af flag er det faktisk. Lavet af papir købt hos Søstrene Grene og ellers klippet med fri hånd. Jeg er nu blevet noget mere tilfreds med resultatet end med ældstens frihåndsklipning af eget hår. Troede egentlig de var blevet for gamle til den slags, når de er fem, men knægten var så ikke enig. Håber godt nok det er sidste gang.


Nogle af flagene er røde, andre grå, blå og grønne. Hvem har nogensinde sagt, at julen blot skulle være rød og guld?? Allerhelst ville jeg nu have den var hvid. Men vent gerne til den 22. december - der starter juleferien nemlig. Sne er meget hyggeligere, når man kun skal ud i det, når man har lyst.

mandag den 5. december 2011

Lys i mørket

Julen er for mange et lys i vintermørket. Der er lys i træerne udenfor, kalenderlys og adventskranse og lys i alverdens barneøjne.
Her er det små lys fra Tigeren - tre til en 10'er, tror jeg. De har fået tøj på i kulden efter opskrift fra Karen.
Men sshhyyy, sig det ikke til nogen. Det er en gave.

lørdag den 3. december 2011

...og her lugter brunt og brændt.

Ingen forstår julens inderste væsen som børnene. Forventningens glæde er så ægte som noget. Ældsten ligger i sin seng, skjult under dynen med sin lommelygte og lytter efter, om nissen mon putter noget i strømpen på døren. Yngesten jubler lykkeligt hver gang han ser en julemand og råber op om, at han vil klippes og det skal være nu. Fordi hans mor har sagt, at han skal klippes inden jul. Nu er der bagt pebernødder og inden længe er havregrynskuglerne på vej. Julen kommer snigende, kan I mærke det??

fredag den 2. december 2011

Der er kommet noget til huse, som faktisk godt kan ligne en juledekoration. Ikke med gran, kogler og bånd, men med jord og sand fra haven. Med neoninspirerede trådkugler i skarp kontrast til naturbunden og de udstandsede blade i træ. 
Og med lys. Et lys i mørket. Velkomment og værdsat i denne mørke tid. Mon ikke der kommer mere lys indenfor dørene de næste uger. Hvordan bringer I lyset ind??

torsdag den 1. december 2011

Juletid

Så er den her igen. Julen. Overalt er der nisser og guf og juleglade børn. På ungernes værelser er der flyttet kravlenisser ind og i stuen står den på adventskrans og kalenderlys. I vinduet hænger en stjernerække homemade. Klippet af fint papir i forskellige nuancer af hvidt, lyserødt og sølv, stivet af med en kartonstjerne i midten og syet med zigzag-sting. Første hjemmelavede julepynt i år. Mon det bliver det sidste??