mandag den 30. august 2010


Jeg har været længe væk. Alt for længe. Livet har haft fat i mig de seneste uger på både godt og ondt, der har været tårer og latter, liv og dø, smerte og det sødeste søde i et forvirret sammensurium. Men nu er der forhåbentlig ro på.

Jeg har savnet bloggen her mere end jeg egentlig havde troet jeg ville. Ord, sætninger, tekster i mit hoved har manglet et sted at gå hen. De hører jo til her. Og snart er jeg tilbage.

Lidt skal I dog have fra mig nu. En opskrift på den ultimative synd. Den lækreste, mest svampede, bløde, smelte-på-tungen-agtige chokoladekage jeg kender. I weekenden blev den brugt til at lave McQueen-kage til sønnike og fætterens fælles fødselsdag lagt sammen med endnu mere syndig chokoladecreme. En festdrøm for både børn og voksne. Og opskriften kommer her. Så nem at det næsten burde forbydes.

600 gr. mel
600 gr. sukker
1 l. kærnemælk
3 tsk. natron
6 spsk. bagekakao
1½ dl. olie
Ingredienserne røres sammen i en stor skål, jeg brugte røremaskinen, men knofedt og håndkraft er fuldt ud lige så godt. Bages ca. 35 min i en 200 grader varm ovn.

søndag den 15. august 2010

Det blødeste bløde

Så blev mit tæppe færdigt. En uges tid tog det, og det er bare så lækkert at man ærges over, at det vil tage hundrede år at lave det i en størrelse voksen.


Nu må vi bare håbe, at den lille gut og hans forældre bliver glade for det - jeg synes der er noget ganske særligt over at give hjemmelavede gaver til nye små.



mandag den 9. august 2010

En af de grønne


Det er højsæson for spidskål, så her får I en af de små gode grønne. Super som tilbehør til krydrede kødretter.

150 gr. finthakket spidskål
1 fed revet hvidløg
5-10 gr. god olie
1 tsk. salt - gerne Læsøsalt eller anden havsalt

Ingredienserne til dressingen blandes og hældes over den fintsnittede kål. Trækker i køleskabet i fem minutter før salaten serveres.

søndag den 8. august 2010

Guld på pinde

Må altså bare lige vise jer tæppet og de skønne garner dertil. Opskriften findes som bekendt lige her.
Fem forskellige blå nuancer i det blødeste babyuld. Er vild med det norske navn helseteppe. Giver lune og tryghed og helse til nye små i kolde tider.

Har forresten også helt glemt at vise jer det guld, vi har fundet på svigermors loft. To sweatre strikket af mine drenges oldemor engang i slutningen af 70´erne eller starten af 80'erne. En til min mand og en til hans storebror. Den mindste trøje er stadig for stor til vores mindste, men næste vinter tror jeg, at jeg har retrodrenge i topklasse.

Så langt så godt i forhold til at gøre ting færdige, jeg er gået i gang med. Strikker på en trøje til ældsten, men så var det jo jeg faldt over tæppet jeg viste den anden dag. Og nu - efter indkøb af 10 nøgler blød babyuld - er jeg i gang med det dejligste, fineste babytæppe. Nøøøj, hvor jeg glæder mig til det er helt færdigt og til at give det til min veninde og hendes nye søn. Når han kommer.

fredag den 6. august 2010

Nærmest lidt forelsket

Jeg strikker som en vanvittig i disse dage. Fordi jeg sådan har savnet det i ferien, og fordi jeg nyder at se ting forme sig og komme "til live". Men nu er der opstået et mindre problem. Jeg har forelsket mig i et stykke strikketøj - og det er IKKE det, jeg er i gang med.
Prøv lige at se her , skønne, skønne tæppe på en endnu skønnere hjemmeside.


Jeg kunne lige se det i forskellige blå nuancer blandet med hvid, sand og lys brun. Hvem der bare have sådan en lille trold at strikke til. Måske min veninde, der kan føde søn nummer to lige hvornår det skal være??

tirsdag den 3. august 2010

Skååååål

Nogle samler på frimærker, andre på glansbilleder, sko eller dvd'er. Jeg samler så på skåle. Men ikke en hvilken som helst skål. Det SKAL være Margrethe-skåle. Lige nu er min samling forholdsvis beskeden. Hvilket nok skyldes at sønnike 1 & 2 igennem årene har praktiseret en mindre massakre on and off, og at min samling derved varierer kraftigt i antal og størrelse. Men nu er der kommet to nye til. Små og søde. Denne gang i trendy neonfarver, som giver de klassiske sorte noget liv.


Min mor har to i orange og græsgrøn - min svigermor havde en i en kaki-grøn-brun nuance indtil vi overtog den. Og den knækkede. Det var dog i før-børn-tiden. Jeg er vild med det klassiske design som ikke har forandret sig i årtier, kan lide den fine klang, når man pisker i den og elsker, at den har bare lidt mere substans og vægt at arbejde med.

Her til aften blev der serveret kold ærtesovs med hvidløg og citron samt årets første kartoffelhøst fra haven i dem. Se det er klasse.

BONUSINFO:

Opskrift på kold ærtesovs:

Små fine ærter (friske eller optøede fra frost)
Hvidløg efter smag.
Citronsaft, salt og peber
Et mælkeprodukt af en art, jeg bruger græsk yoghurt fordi jeg er vild med konsistensen.
Ærter og hvidløg hakkes/blendes til en ensartet masse, youghurt tilsættes til konsistensen er som man ønsker, og der smages til med citron, salt og peber

søndag den 1. august 2010

Lige en ekstra ting

Hvis bloggen i disse dage ser lidt mærkelig ud i ny og næ, så skyldes det det faktum, at jeg har fået sådan en fætter her:

Skal jo lige lære kræet at kende og bloggen er det perfekte teststed. Overvejer at kalde den Dirch Passer - det er da et navn med klasse.

Så fin.

Published with Blogger-droid v1.4.8

Elsker dem alle men de blodrøde står nu mit hjerte nærmest.

Published with Blogger-droid v1.4.8

The rose

Noget af det bedste ved at komme hjem fra ferie er at trisse rundt i haven og nyde alle de små og store forandringer, der er sket mens vi har været væk. Jeg er ikke det store havetalent men roserne passer og plejer jeg stolt.

Published with Blogger-droid v1.4.8