søndag den 5. september 2010

Måske verdens bedste chokoladeis

Og så er den hjemmelavet.
Jeg har lavet is for første gang. Den var decideret fremragende. Faktisk så fremragende at jeg ikke har et billede af den, da al isen var blevet spist inden jeg fik kameraet frem. Men en opskrift skal I have. Lækker, nem at gå til og i disse slanketider frygteligt fyldt med fløde.

4 past. æggeblommer
75 gr. flormelis
125 gr. kogechokolade (jeg pimpede isen med hakket chokolade også)
½ l. piskefløde

Æggeblommerne røres hvide sammen med flormelis med en håndmixer. Chokoladen smeltes forsigtigt over vandbad og afkøles let, blandes derefter med æggemassen. Fløden piskes til skum og vendes forsigtigt i blandingen lidt af gangen. Når massen er ensartet, puttes den i en skål som tåler en tur i fryseren og dækkes med staniol. 4-5 gange med tyve minutters mellemrum skrabes det frosne is væk fra kanten af skålen, og isen røres let igennem med en ske. Sidste gang dette gøres hældes isen i den endelige form og fryses i 5-6 timer.
Tages op ti minutter før den skal spises, så bliver den lækker cremet.

1 kommentar: